Sort by
Sort by

Шоколадов мус с бадемово мляко, малини и мента

 

Независимо дали е пролет, лято, есен или зима, можете да приготвите този вкусен шоколадов мус и да подарите няколко хапки свежест на вас и на вашите близки. Последвайте рецептата за шоколадов мус, за да създадете един по-специален вкус, с който със сигурност ще изумите всички, които го опитат. Освен нетрудна, тази рецепта е и приятна за изпълнение, затова запретнете ръкави и си дайте 40 минути спокойствие, в които да създадете един истински впечатляващ шоколадов мус.

  Порции:  4

  Приготвяне: 40 минути

  Ниво на трудност: Лесно

Списък на необходимите съставки:

  • 240ml. бадемово мляко
  • 1/2 чаена лъжица ванилова есенция
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 2 жълтъка
  • 2 супени лъжици сироп от агаве
  • 1 щипка сол
  • 100g. тъмен шоколад

Поднесете с :

  • 60g. цедено кисело мляко
  • 150g. пресни малини
  • пресни листа от мента

Рецепта за шоколадов мус:

  1. Изсипете млякото в тенджера, добавете кокосовото масло и загрейте на слаб огън без да кипва. Разбъркайте няколко пъти, за да сте сигурни, че кокосовото масло се е разтопило.
  2. В голяма купа смесете жълтъците, сиропа от агаве, ваниловата есенция и солта.
  3. Махнете млякото от котлона и добавете начупения на парчета тъмен шоколад. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно
  4. В съд изсипете сместа с жълтъците на тънка струя. След това добавете върху нея шоколада. Бъркайте постоянно, за да не се втвърдят яйцата.
  5. След това изсипете сместа в термоустойчиви чаши, които ще поставите в дълбока тава. Изсипете гореща вода в тавата, така че да достигне средата на термоустойчивите чаши, в които е сместа от мус.
  6. Поставете тавата на средната скара на фурната и печете сместа за 30 минути в предварително загрятата фурна на 150 градуса.
  7. Оставете да изстине напълно преди сервиране.
  8. Сервирайте шоколадов мус с цедено кисело мляко, малини и мента.

Хранителна информация на порция:

  • Калории 303 kcal
  • Мазнини 23 g.
  • Вълехидрати 22 g.
  • Белтъчини 4 g.