Sort by
Sort by

Постна яхния с печени зеленчуци

Храненето е един от факторите, които допринасят значително за качеството на живот. Трудно е обаче да внедрим строги хранителни препоръки и искаме да намерим гъвкав вариант, който да пасва на начина ни на живот. Все повече се занимаваме и с баланса с природата, а не само с баланса в чинията. Здравето означава здрав ум в здраво тяло и на "здрава" планета.

Пълноценният хранителен режим укрепва нашия имунитет, повишава качеството на живот и най-важното – прави ни по-щастливи и енергични. Осигуряването на тонус, създаването на здравословни навици по отношение на храненето е изключително важно да си набавя всеки един човек. На всички ни е известно, че храната, която поглъщаме има пряко влияние върху нашето здравословно състояние, но малко хора извън професионалистите знаят какво да направят с този факт.

Зеленчуците можете да ги консумирате без ограничения, по 5 – 6 пъти на ден. Препоръчителният прием за зеленчуците е 3-4 пъти на ден, като поне веднъж са в суров вид, а за плодовете – по 2-3 пъти на ден. И двата вида храни са източник на витамини, минерали, фибри, фито-вещества. Те помагат за пълноценното функциониране на хранителната система и предпазват организма от болести.

Сигурно си спомняте картофената яхния на майка ви ... Какво ще кажете за интерпретация на тази класическа рецепта? Освен вкусна, благодарение на голямото количество зеленчуци, тази рецепта е и истински здравословна. Затова не се колебайте да я приготвите и в моменти, когато искате да се погрижите за своята фигура, и в дните, когато искате да се поглезите с вкусотии.

  Порции:  6

  Приготвяне: 80 минути

  Ниво на трудност: Лесно

Списък на необходимите съставки:

  • 150ml. зехтин екстра върджин
  • 1 голям патладжан
  • 3 скилидки чесън
  • 800g. картофи
  • 6 средни домата
  • 5 тиквички
  • 12 чери домата
  • 12 чери домата
  • 1 супена лъжица сушен риган
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 1 супена лъжица MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука

Рецепта

  1. Загрейте фурната до 210°C.
  2. Пригответе зеленчуците: нарежете чесъна, патладжана на половина и след това на тънки филийки, картофите на кубчета, а доматите и тиквичките на кръгли филийки.
  3. Сложете малко олио във висок тиган и задушете патладжана за 5-7 минути. Когато хване златиста кора е готов. Прехвърлете патладжана във висок съд.
  4. Сложете лука и чесъна в тигана и гответе за 5 минути. Когато са готови, прехвърлете ги в съда, където е патладжанът.
  5. Добавете нарязаните на кубчета картофи, домати, тиквички и доматено пюре в съда. Сложете 200ml. вода, риган и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и добавете супена лъжица MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Разбъркайте добре съставките и добавете останалия зехтин.
  6. Печете яхнията във фурната за 20-30 минути. Не изваждайте яхнията, докато зеленчуците не са готови. Оставете ги да изстинат малко.

Една рецепта, която ви кара да се чувствате като у дома!

Хранителна информация на порция:

  • Калории 379 kcal
  • Белтъчини 7.5 g.
  • Мазнини 243 g.
  • Вълехидрати 32.5 g.

Вашето ястие вече е готово! Остава само да седнете на масата и да се насладите на този свеж и балансиран вкус.