Sort by
Sort by

Кафето: как ни помага да учим по-лесно?

 

Почти винаги закуската ни е придружена от чаша кафе, защото ни помага да сме бодри и да започнем деня си А за тези, които се подготвят за изпити или се обучават под друга форма, кафето може да бъде надежден съюзник!

Всеки човек има нужда от онзи безотказно работещ „трик“, който да му помогне да изключи всичко около себе си и да се фокусира върху належащата задача. Дали става въпрос за силна работна ситуация или за изпитна сесия, няма особено значение, защото това, което искаме от мозъка си в този момент е едно и също – концентрация, внимание и засилена памет. Всички тези неща могат да се намерят в една добре позната, изключително съблазняваща и много вкусна напитка – кафето. Изненадващо, плюсовете му отиват много отвъд способността му да ни буди сутрин. Тук можете да узнаете много плюсове за кафето, за които сигурно дори и не сте подозирали. Освен всичко друго, кафето е и изключително полезно, ако се приема в подходящи количества. С други думи, едно-две кафета на ден носят само позитивни ефекти за всички любители на кофеиновата напитка. Разгледайте следвашите редове, в които ще научите още четири причини защо е подходящо да се обърнете към кафето, когато ситуацията изисква цялото ваше внимание! Приятно четене!

Ако някога сте се чудили дали кафето може да ви е от полза, докато учите, ето няколко от неговите предимства

Помага ви да се съсредоточите

Производителността намалява, когато не можете да се съсредоточите върху работата си, но кафето може да ви помогне! Веществото в кафето, отговорно за това да ни ободрява, когато се почувстваме изтощени, е кофеинът.

Подобрява краткосрочната ви памет

Наричана още работна памет,тя е отговорна за натрупаните нови знания. Кофеинът може да помогне на работната памет като намали умората и повиши концентрацията, особено когато е необходимо да се съсредоточите върху нова информация.

 Подобрява вниманието

С други думи, кофеинът ни буди! Ето защо кафето е толкова популярен избор за закуска или напитка преди работа. Ако нямате време да се насладите на кафето сутрин, потърсете някоя от кафемашинитe на път за университета или работа.

Почивка и презареждане

Ежедневното учене може да бъде изтощително. Ако не можете да се концентрирате или сте уморени, е препоръчително да направите кратка почивка. Насладете се на чаша  кафе Това ще стимулира сетивата ви и ще можете да се върнете към работа с повече енергия и концентрация.

В заключение можем да кажем, че кафето е напитка с много ползи, а умерената консумация от 3-4 чаши на ден може да увеличи производителността ни

Знаете ли, че...

  • Кафените зърна са семената на плод, който расте в тропическите зони.
  • Броят на чашите кафе, консумирани ежедневно в световен мащаб, е приблизително 2,25 милиарда
  • В Южна и Централна Америка се произвежда около 67% от световния обем кафе.

  • Произходът на кафето е загадка, но легендата гласи, че кафето е открито от овчар, който е забелязал, че стадото му кози е по-енергично, след консумацията на кафените зърна.