Sort by
Sort by

Нестле история

През 2016. ние празнувахме една историческа година: нашата 150-та годишнина.

Разгледайте нашата богата история и страст към храненето и се присъединете към нас, като погледнем напред към още 150 години добра храна, добър живот.

Светът на NESTLÉ
Анри Нестле експериментира с различни комбинации от краве мляко, пшенично брашно и захар, за да спаси от недохранване бебетата, които са алергични към майчиното мляко. Всичко това става средата на 60-те години на ХІХ век. След спасяване на едно бебе, което не приема майчинa кърма, нито съществуващите тогава заместители, хората бързо разбират колко ценен е продуктът на Анри Нестле и само след няколко години той се продава почти из цяла Европа. Така започва историята на компанията NESTLÉ!
Светът на NESTLÉ
Анри Нестле

Историята е бедна на факти, що се отнася до създателя на най-голямата компания, производител на храни и напитки в света. Надяваме се, макар и кратка, тази история да Ви помогне да усетите духа на марката Нестле.

Наследственият бизнес на Хайнрих (по-късно Анри) няма нищо общо с хранителната индустрия – стъкларство. Бащата на Хайнрих, Йохан Улрих Матиас, наследява стъкларския бизнес от баща си. Майката на Хайнрих - Анна Мария Катарина Ееман също произлиза от семейство на стъклар.

Анри Нестле
Нестле в България
Историята на Нестле България започва през недалечната 1994 г., когато NESTLÉ закупува най-големия производител на шоколадови и захарни изделия ШЗИ София. Самата фабрика е създадена още през 1939г. от Стефан Тодоров и е наречена “Щастие”. Интересно е, че Стефан Тодоров е първият българин, поставил основите на таксиметровите услуги в страната. Този негов частен бизнес му носи значителни доходи и със събраните средства да той започва производство на захарни изделия. Стефан Тодоров полага големи грижи за хората, работещи за него – построява им домове в близост до фабриката, създава стол, в който персоналът да може да получава топла храна.
Нестле в България