Sort by
Sort by

Нашата подкрепа за хората в Украйна

подкрепа за Украйна

Изхранване на нуждаещите се

Дарения на храна: Нашата компания продължава да осигурява дарения на храна за местното население и съседните държави. Общите дарения на храни до този момент представляват над 450 тона продукти за готвене, 140 тона бебешки храни, 10 тона медицински хранителни продукти и над 100 тона храна и продукти за грижа за домашни любимци. В партньорство с украинската благотворителна организация Kryla Nadii организирахме и пряка хуманитарна подкрепа във военните зони.

Нашите екипи в Nestlé Украйна и Центърът за бизнес услуги на Nestlé в Лвов помагат за координирането на дейностите за подкрепа в региона.

 

 • Продължаване на доставките
  - Nestlé е една от малкото компании, които продължават да зареждат магазините за населението на Украйна. В момента компанията ни може да доставя 60% от предвоенния си обем.
  - През целия период на тази криза нашите заводи в страната (Лвов и Луцк) са работили през повечето време, когато това е било безопасно. Всеки ден преценяваме ситуацията и очакваме да възобновим дейността на заводите си тази седмица (седмицата, започваща на 21 март).
  - Имаме и завод за макаронени изделия в Харков. Поради тежкия обстрел в района, дейността трябваше да бъде спряна. Колегите ни на терен показаха огромна храброст и кураж като откриха наш Дистрибуционен център в града, който да действа като дарителски център за предоставяне на храна на местното население.
  Украйна доставки

Подкрепа за украинските ни служители

Поддържаме близки контакти с нашите 5800 колеги, за да гарантираме тяхната безопасност, и правим всичко по силите си да подкрепяме тях и техните семейства както в страната, така и извън нея. Някой от мерките, които сме предприели, включват:

 • Авансови плащания на заплати;
 • Еднократни плащания за подкрепа на преместване;
 • Поддържане на заплатите в обозримото бъдеще; и
 • Предоставяне на предложения за работа за украински служители в други оперативни компании на Nestlé.

 

Служители на Nestlé в действие

Служителите подкрепят спасителните операции: Въз основа на дългогодишната ни традиция на хуманитарна помощ, служители от цял свят подкрепят хуманитарните спасителни операции чрез дарения на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП). Компанията ще удвои стойността на тези дарения, за да удвои въздействието им.

дарения нестле

В БЪЛГАРИЯ

От началото на войната сме дарили над 25 тона продукти от различни наши марки като Nescafe, MAGGI, PURINA, GERBER, NESQUIK, KITKAT МУРА и много други, на стойност над 380,000лв. Част от продуктите дарени към нашите партньори от Български Червен Кръст бяха доставени посредством хуманитарни коридори до Украйна и дадени на хора без достъп до храна. Останалата част от продуктите бе дарена на партньорите ни от Хранителна банка Верният Настойник Бургас и Българска хранителна банка, като ще подпомогнат Украинските бежанци в България.

Благодарим на нашите партньори за съвместната работа и неуморната помощ, която дават на нуждаещите се!

Ние от Нестле България ще продължим с нашия план за солидарност и да даряваме продукти!

полша

В ПОЛША

Създадохме центрове за подкрепа в съседните държави, като Полша, за да посрещаме служители и техните семейства, избягали от Украйна. Например, част от завода в Ржешов е преобразуван в място за настаняване на служители и техните семейства, прекосили границата между Украйна и Полша. А в Полша колегите даряват в Червения кръст, хранителни банки и местни благотворителни организации и раздават бебешки храни, вода и други хранителни продукти.

централна и източна европа

В ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Уредили сме и временни жилища за 597 колеги и членове на техните семейства, включително 180 деца. Създадени са специални телефонни линии за помощ на служителите и техните семейства по време на пътуването към избраната от тях дестинация.

Както преди избухването на тази война, така и сега, продължаваме внимателно да следим развитието на ситуацията и да адаптираме усилията си, за да помагаме на нуждаещите се.