Sort by
Sort by

Актуална информация относно Русия и Украйна

Докато бушува войната в Украйна, дейността ни в Русия ще се фокусира върху предоставяне на храни от първа необходимост, като бебешки и медицински/болнични храни – а не върху реализиране на печалба. Този подход съответства на нашите цели и ценности. Той поддържа принципа за гарантиране на основното човешко право на храна.

Отсега нататък изтегляме от търговската мрежа продуктите под известни марки на Nestlé, като KitKat и Nesquik, наред с други. Вече преустановихме вноса и износа на несъществени храни в и от Русия, спряхме изцяло рекламната дейност и прекратихме всички капиталови инвестции в страната. Разбира се, напълно се съобразяваме с всички международни санкции, наложени на Русия.

Макар да не очакваме да реализираме печалба в страната или да заплащаме данъци, свързани с това, в близкото бъдеще в Русия, всички печалби ще бъдат дарени на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП).

Това е в допълнение към стотиците тонове хранителни доставки и значителна финансова помощ, с които вече сме допринесли в подкрепа на хората в Украйна и бежанците в съседните държави. И ще продължим да полагаме тези усилия. Подкрепяме хората в Украйна и нашите 5 800 служители там.