ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2011 започва на 19 юни в София

България

Десетки хиляди ще се включат отново в най-голямата кампания за здравословен начин на живот в България

GALIA и Кристо, Лора Караджова и Goodslav, Skiller и Busto , ансамбълът на Нешка Робева, Ирина Флорин и Део са сред звездите в шестото издание на инициативата

На 19 юни 2011 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-известните лица в света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО! за шеста поредна година. GALIA и Кристо, Лора Караджова и Goodslav, Skiller и Busto, ансамбълът на Нешка Робева и Ирина Флорин са сред звездите, които ще участват в събитието тази година, което по традиция се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.

През 2011 събитието ще придобие още по-мащабни размери и преди традиционния пешеходен поход ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община, който ще стартира в 09:30 часа от театър „София”. Колоездачите ще преминат по специално изградена велоалея, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот. Целта на Столична община е, чрез създаването на подходящи условия велосипедът все повече да се налага като средство за придвижване до работното място в рамките на града.

От пилоните на НДК участниците ще поемат по бул. Витоша към Южния парк, където на 12 специално изградени сцени ще бъдат организирани различни спортни демонстрации, състезания, концерти и игри в областта на балансираното хранене и здравословния начин на живот с участието на топ спортистите на България и любими на мнозина лица от телевизионния екран.

Сред активностите, в които хората ще могат да се включат заедно с цялото си семейство, са латино танци с ансамбъла на Нешка Робева, волейбол с Евгени Иванов - Пушката, уроци и демонстрации по зумба, кубински танци, акробатичен рокендрол. За участниците в ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2011 са организирани още турнири по тенис на маса, футбол, минифутбол, хип-хоп, волейбол, надбягване на три крака, дресура на домашни любимци, както и различни конкурси – кулинарен, фрийстайл пеене, за пеещо куче, за танцуващо бебе.

Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 6 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively). За първи път тази година хората ще имат възможност и сами да избират активности, които да бъдат включени в събитието.

Както и всяка друга година, събития от кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани и през месец август в най-големите ни черноморски курорти.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 83 500 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Здравен журнал, www.sportal.bg, БГ Радио, Радио Нова, радио City NJoy, Z Rock и радио Melody.