
2013 г. започна вълнуващо за 16 студенти от Johnson Graduate School of Management на Cornell University, които имаха възможността да посетят централния офис на Нестле България, за да се запознаят с дейността на най-голямата компания за храни и напитки в световен мащаб и лидер в балансираното хранене и активен начин на живот.
В първите дни на новата 2013 г., бъдещите мениджъри посетиха централния офис на Нестле-България и се запознаха от близо с процеса на работа. Това е третата визита на студенти от университета в Корнел и срещите на младежите с представители на бизнеса се приемат с голям интерес с оглед на тяхната бъдеща кариера.
Емилия Клайн, мениджър „Корпоративни връзки“ и Христина Тошкова, специалист корпоративни комуникации в Нестле България посрещнаха групата сред бъдещите мениджъри. След задължителните инструкции за безопасност, студентите от Китай, Индия, САЩ, Индонезия, Германия и др. изразиха своите предпочитания към продуктите на Нестле България. Шоколадовите десерти под марката KIT KAT® и сладоледите на Нестле България бяха сред най-предпочитаните продукти и студентите с радост научиха повече за тяхното производство. Интересът на младежите бе насочен и към условията за развиване на бизнес в България и тенденциите на пазара на бързообортни стоки в страната. Сред студентите се откроиха младежи, работили в големи световни компании като IBM, Microsoft, KPMG, PwC Китай, Siemens и др.
Нестле присъства на българския пазар от 1994 г. и към момента продуктите на компанията се произвеждат в две фабрики - завода за шоколадови продукти и бисквити в София и фабриката за производство на сладолед във Варна.

Фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София има повече от 75 годишен опит и е избрана за компетентен център за производството на шоколад в Европа и през 2007 г. става един от трите най-големи центъра за производство на KIT KAT® на континента. През 2006 г. Нестле придоби един от най-големите производители на сладолед и започна да инвестира в модернизация и реконструкции във фабриката за сладолед във Варна. През 2008 г. компанията преструктурира производството си на Балканите и голяма част от продукцията на сладолед за Румъния започна да се изнася от фабриката на компанията във Варна. Днес, около 50% от производството на фабриката на Нестле България за сладолед е предназначено за износ (предимно за балканския регион).
Нестле България като част от NESTLÉ S.A. е компания със 140 годишен опит в производството на хранителни продукти, собствени научноизследователски центрове, утвърждаващ се лидер в сферата на балансираното хранене и активния начин на живот. За повече от 17 години в България компанията се налага като един от най-големите стратегически инвеститори в сферата на хранителната промишленост в страната. Корпоративната политика на Нестле по отношение на човешките ресурси се отличава с високи изисквания към здравословни и безопасни условия на труд, с осигуряване на специални програми за професионално обучение и развитие и с работна среда, мотивираща откритата комуникация и инициативността на всички служители.
В унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено-значими инициативи, Нестле България традиционно доказва своята отдаденост на младите хора. Израз на това е стажантската програма, която компанията развива вече 15 години. В рамките на програмата студентите могат да изберат краткосрочен летен стаж или едногодишен стаж в зависимост от техните желания и възможности. Над 84% от стажантите по тази програма са останали на постоянна работа.