Валверт пуска на пазара първата за Нестле в Европа бутилка вода, изработена от 100% рециклирана пластмаса

Към Новини12 Юли 2019

Марката минерални води Валверт пуска на пазара първата за Нестле в Европа нова бутилка, изработена изцяло от рециклирана пластмаса. Тази иновация е стъпка напред към изпълнението на ангажимента на Нестле да увеличи съдържанието на рециклирана пластмаса в своите бутилки вода до 35% в световен мащаб до 2025 г.

Валверт използва вече употребявани бутилки за производството си и не създава нова пластмаса. Марката залага на висококачествена рециклирана пластмаса, която е необходима за бутилираната вода. Това ще позволи не само пускането на пазара на бутилка от 100% рециклирана пластмаса от 1,5 л., но и на бутилка от 50% рециклирана пластмаса от 500 мл. Целта на марката е бутилката от 500 мл. също да бъде направена изцяло от рециклирана пластмаса до края на 2019 година.

"Вярваме, че новата бутилка на Валверт от 100% рециклирана пластмаса ще промени напълно пазара, стимулирайки кръговата икономика“, каза Емануел Руфат, генерален мениджър на Nestlé Waters Benelux.

Лансирането на бутилка Валверт от 100% рециклирана пластмаса е важен етап в иновативния подход на Нестле за справяне с отпадъците от опаковки и ангажираността им към кръговата икономика.

"В Нестле поемаме отговорност към нашите потребители и искаме да помогнем за формирането на по-устойчиво бъдеще “, сподели Мишел Мерш, главен изпълнителен директор на Nestlé Belgilux. "Решени сме да разгледаме всички налични възможности, за да спомогнем за разрешаването на проблема с пластмасовите отпадъци и да адаптираме множество решения, които сега могат да окажат въздействие, като например разработването на нови материали, подобряването на схемите за събиране и рециклиране и въвеждането на нови работни режими. Научните изследвания и развитието са в нашето ДНК и ние възнамеряваме да използваме опита, който имаме, за да служим на тази цел. Затова сме горди да пуснем на пазара новата бутилка Валверт от 100% рециклирана пластмаса като важен момент в постигането на кръгова икономика и в нашия стремеж към устойчиво развитие."

Повече за Нестле България:

Нестле, най-голямата компания за храни и напитки в света, е вече 25 години на българския пазар. За това време компанията се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна.