Sort by
Sort by

Инициативата на Нестле – Живей Активно! стартира онлайн на www.jiveiaktivno.bg

Назад
София, България

Нестле България разработи интернет сайт за балансирано хранене и активен начин на живот

Като част от цялостната си програма за популяризиране на здравословния начин на живот и физическата активност, Нестле България разработи нов Интернет сайт. Той носи името на ежегодната инициатива, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България: „Живей Активно!“. www.jiveiaktivno.bg предоставя полезна и подробна информация за балансираното хранене и активния начин на живот, както и за събитията, проведени в рамките на кампанията от 2006 г. до днес.

Основните рубрики в www.jiveiaktivno.bg са изцяло обвързани със здравословния начин на живот на хора от всички възрасти и на цялото семейство, обособени в няколко секции. Специално разработен анимиран пъзел пресъздава: „Хранителния компас на Нестле” /NUTRITIONAL COMPASS®/, който предлага подробна, ясна и лесна за разбиране информация относно съдържанието на всички продукти на компанията и ежедневно напътства и окуражава потребителите в тяхното балансирано хранене и здравословен начин на живот. „Хранителния компас на Нестле” е въведен на опаковките на продуктите на Нестле през 2005 г., като това е първата подобна инициатива, осъществена от хранителна компания в световен мащаб. Той разглежда храненето в по-широк контекст и се състои от четири елемента: „Добре е да знаем”: предоставя факти относно хранителното съдържание на продукта; “Добре е да помним”: дава съвети за здравословен начин на живот, приготвяне на храната и балансиран хранителен режим; “Споделете с нас”: насърчава потребителите да се свържат с отдел „Връзки с потребителите” чрез безплатния ни телефонен номер 0800 1 6666 или да посетят корпоративния Интернет сайт на Нестле; “Хранителна информация“: предоставя информация за съдържанието на хранителни вещества на 100 гр./мл. и на порция.

Рубриката „Полезен дневник“ предлага важна информация за съдържанието на хранителните продукти, които най-често се консумират. Тук се намира и специално разработеният от Нестле „Индекс на телесната маса“ - бърз и лесен начин за изчисляване на теглото, чрез който всеки може да провери дали покрива нормите на Световната здравна организация определящи „здравословното тегло“. В дневника са описани различни видове храни, които е препоръчително да бъдат консумирани в ежедневието. Младите майки могат да открият ценни съвети за възстановителния процес след раждането и списък с безопасните храни за техните деца.

Статиите в рубриката „Храни се балансирано“ предоставят богата, изчерпателна информация и съвети какви храни е полезно да бъдат включени в ежедневното ни меню и как да контролираме теглото си. Феновете на интензивните тренировки могат да научат повече за ролята на въглехидратите в организма, както и за протеиновите нужди активно спортуващите. Здравословни съвети за справяне със стреса и постигане на по-добър жизнен ритъм са друг основен акцент в рубриката. За хората, отдадени на вегетарианството, е представен и списък с храните, които набавят нужните за организма витамини на растителна основа.

Секцията “Движи се и спортувай” съдържа полезни съвети как ежедневно да бъдем активни с минимални усилия и време – как да тонизираме тялото си, да ускорим метаболизма, да намалим нивото на стрес и негативните влияния на външната среда. Секцията съдържа подробности и съвети за ежедневни спортни занимания, както и данни за калориите, които организмът изразходва при различни всекидневни дейности и спортуване.

Освен за балансираното хранене и активният начин на живот, посетителите на www.jiveiaktivno.bg могат да проследят развитието на инициативата „Живей Активно!“ и да разгледат галерията със снимки съдържащи кадри от всяко събитие, проведено в рамките на проекта. От 2006 година досега в „Живей Активно!“ са взели участие над 30 000 души от всички възрасти и някои от най-известните спортисти в България, сред които Илияна Раева, Наско Сираков, Нешка Робева, Мария Гроздева, Тити Папазов, Ники Желязков, Георги Младенов, Сесил Каратанчева, Владо Николов, Армен Назарян, Йорданка Благоева, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова и Страшимира Филипова.