KitKat пръв представя новооткрития четвърти вид розов шоколад

KitKat Ruby – фантазията среща иновацията

След успешния му дебют през януари в Япония и Корея Nestlé представи в Европа иновативния KitKat Ruby, направен от новооткрития четвърти вид шоколад с розов цвят. KitKat Ruby е покрит с розов шоколад, получен от какаови зърна Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители.

Демонстрирайки гъвкавост и иновативност, компанията Nestlé първа произведе и пусна на пазара четвърти вид шоколад. След черен, млечен и бял, компанията представи розовия шоколад чрез своята марка KitKat. След обявяването на шоколада Ruby през септември 2017, той привлече огромен интерес от ценителите на шоколад по целия свят и сега ще бъде достъпен за всички фенове на KitKat.

"След откритието на новия вид шоколад Ruby, на нашите екипи от цял свят отне само четири месеца, за да развият и произведат първия продукт. Изключително сме горди от скоростта и иновативността, която демонстрираха нашите екипи чрез KitKat Ruby и сме развълнувани да го представим пред повече потребители в Европа.“, заяви Александър фон Майло, Глобален мениджър на шоколадови и захарни изделия на компанията. Той добави, че KitKat продължава да се развива като водеща международна марка в сферата на шоколадовите изделия по целия свят и въвеждането на KitKat Ruby е допълнително доказателство за това.

KitKat Ruby ще се разпространява в търговски мрежи в цяла Европа, отговаряйки на нарастващия интерес на потребителите, търсещи да експериментират с нови вкусове. Продуктът първо ще бъде пуснат на пазара във Великобритания следващата седмица, а в България ще може да бъде намерен през май.

"Изключително съм щастлив от получения резултат от партньорството ни с Nestlé - KitKat Ruby, направен от нашия шоколад Ruby. Убеден съм, че потребители по целия свят ще бъдат заинтригувани от уникалния вкус на тази хрупкава наслада!“, сподели Пабло Перверси, Главен директор отдел иновации, качество и устойчивост при Бари Калбаут.

KitKat Ruby се произвежда със сертифицирани какаови зърна по стандарта UTZ в Хамбург, Германия.

KitKat е една от водещите марки шоколадови и захарни изделия на Nestlé и представлява уникална комбинация от наследство и иновативност. За първи път е произведен през 1935 г. и оттогава се радва на фенове по целия свят.