ЖИВЕЙ АКТИВНО! НА 22 ЮНИ

ЖИВЕЙ АКТИВНО! НА 22 ЮНИ С РАФИ И ЖАНА БЕРГЕНДОРФ

Калин Вельов с открит урок по ударни инструменти, а Мартин Котрулев от X Factor с дебютно парче, писано от българин, работил с екипа на Лейди Гага

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! на Нестле България събира на една сцена Рафи и Жана Бергендорф, които заедно ще  живеят активно 22 юни в София. Победителите от двата сезона на X Factor са само малка част от звездите, които подкрепят деветото издание на инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот. Тя се организира в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.

Традиционният пешеходен поход от НДК ще отведе любителите на физическата активност в Южен парк, където ще имат възможност да се забавляват на 9 локации. Сред изпълнителите, които са част от традиционния концерт, закриващ събитието са и Теодора Цончева, Део, Лео, Skiller, Павел и Венци Венц.

На голямата сцена на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Южен парк за феновете ще прозвучи премиерно и дебютното парче най-харесвания от дамите участник в X Factor 2013 г. Мартин Котрулев. Младият изпълнител е създал парчето To A Dream съвместно с Георги Георгиев - Майката – българинът, с когото са работили продуцентите на Лейди Гага, писал е ремикси за Джамирокуай и Линкин Парк, а от скоро работи и с лейбъла на сензацията Avicii. Безплатни уроци ще изнесат световният шампион по бийтбокс Skiller и майсторът на перкусиите Калин Вельов.

Личен пример за активен начин на живот за поредна година ще дадат и цяла плеяда спортни звезди. Сани Жекова ще се качи на колело и ще поведе в 10:00 ч. велошествието от театър „София“ до НДК, а към тях могат да се присъединят и почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд. Олимпийската шампионка Тереза Маринова ще поведе бягане с препятствия по бул. „Витоша“ от ул. „Солунска“ до НДК, а на локацията „Здрави деца“ в Южния парк ще води и състезания по лека атлетика за деца. В пешеходния поход ще се включат и Йордан Йовчев, а Евгени Иванов-Пушката ще бъде съдия и учител във волейболните състезания.

В Южен парк, ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще предложи възможност на всеки, който се интересува от балансирано хранене да научи повече от специалистта по хранене - д-р Райна Стоянова и да чуе нейните полезни съвети за поддържане на добро здраве. Лекции по хранене за родители и професионални консултации по хранене от нутриционист ще се проведат на локацията ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Кулинарни демонстрации и консултации ще проведе Йоли от 24KITCHEN.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които фенове от цялата страна могат да предлагат на сайта www.jiveiaktivno.bg след 10 юни 2014 г. Предложения за събития в други градове също ще се събират на сайта на инициативата, а най-големите почитатели на активния начин на живот ще могат да се запишат и като добороволци, които ще бъдат част от екипа на организаторите.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! стартира на 22 юни, от 10:00 часа пред НДК , с пешеходен поход към Южния парк, където на различни локации всеки има възможност да се включи в игрите, да спечели страхотни награди и да се зареди с много положителни емоции.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България, най-голямата хранителна компания в страната. Тази година Нестле празнува 20 години в страната, през които се наложи като социално отговорна компания, която подкрепя множество каузи, значими за Българското общество. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес, повече от 170 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени ИвановПушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, www.sportal.bg, www.actuactualno.com и www.zdravoslovnohranene.com .