Sort by
Sort by

На 29 март се проведе финалът на училищния футболен турнир ЕВРОПЕЙСКИ ЗВЕЗДИ, преминал под мотото Живей Активно!

Назад

Професионалистите от ЕВРО СТАРС Футболна академия, връчиха заслужени отличия на участниците за показаните качества.

Победителите от финала на училищния турнир ЕВРОПЕЙСКИ ЗВЕЗДИ

На 29 март се излъчиха победителите от финала на училищния турнир ЕВРОПЕЙСКИ ЗВЕЗДИ, преминал под мотото Живей Активно! и организиран от ЕВРО СТАРС Футболна академия съвместно с район Младост на Софийска община. и генерален спонсор на събитието Нестле България.

Квалификациите се състояха на 23.03.2013, като в надпреварата участваха отбори от близо 20 училища от различни райони на столицата. Началото на спортното събитие беше дадено от футболните легенди Георги Славчев и Андрей Желязков. След изиграването на мачовете от груповата фаза, по шест отбора - представители и на двете възрастови групи се класираха за финалите и се бориха за първото място. Срещите от финалната фаза на турнира се изиграха в петък 29.03.2013г, в комплекс „Спортна Зона“. Въпреки лошото време, всички отбори, преодоляли груповата фаза се явиха и мачовете се проведоха по програма. След оспорвана битка, за финала в групата на големите /4-5 клас/ се класираха 108мо СОУ Дружба и 82 СОУ Горубляне. Там момчета от 82-ро училище доказаха, че нямат конкуренция и победиха със 7:0. На финала при групата на малките /2-3 клас/, пък се класираха 89 СОУ Дружба и 128 СОУ Младост. Там момчета от 89-то победиха в оспорван мач с 3:1 и така заслужено станаха първенци в турнира за своята възрастова група.

Освен предвидените от организаторите на турнира купи и медали за призьорите, финалите определиха и най-полезен играч, най-добър голмайстор и най-добър вратар. На най-изявилите се футболисти, специалистите от Евро Старс Футболна академия, връчиха специални грамоти за показани качества. Номинираните получиха право на безплатни едномесечни тренировки в академията.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 7 поредни години и е част от цялостната програма за популяризиране на активния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на балансираното хранене и активния начин на живот.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г. до днес повече от 140 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България. Инициативата се провежда в партньорство със Столичната община.