Sort by
Sort by

Нестле засилва световният си експертен опит в шоколадовите продукти

Назад
Kit KatИНОВАТИВНИ ИДЕИ: Експертни екипи работят върху развитието на шоколадовите продукти за Обединеното Кралство и светa

Нестле продължава да засилва световните си проучвания и развитие на мрежата си с откриването на новият по-мащабен Продуктово – технологичен център (Product Technology Centre) за шоколадови продукти в Обединеното Кралство.

Инвестицията на компанията в Центъра в град Йорк ще спомогне за подсилването на развитието на шоколадовите продукти в Обединеното Кралство, както и за останалите бизнеси по целият свят.

В Продуктово-технологичният център (PTC) екипи от технолози, учени, инженери, сладкари, специалисти по балансирано и здравословно хранене и други експерти работят за създаване на иновативни идеи за шоколадовите продукти, като започнем от ново производство, преминем през процесите на избор на суровини, методи за опаковане, и стигнем до обновяване на съществуващите продукти.

Нестле разшири миниатюрната фабрика, или т.нар. пилотен завод, ситуиран в сърцето на Продуктово-технологичния център, в който новите технологии се разработват и тестват преди да бъдат внедрени във фабриките по целият свят.

Компанията увеличи и оборудването си за сензорно тестване в Центъра, с което опитни сладкари-дегустатори оценяват протитипи и завършени продукти на база многобройни фактори, включително мирис, сладост, както и вкусови предпочитания.

Инвестицията е една от многото, които Нестле прави в сферата на световните проучвания и възможностите за развитие.