Sort by
Sort by

Нестле България с отворени врати за младите хора

Назад
София

За ученици oт Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии

Нестле България се включи в образователната инициатива

На 17-ти май Нестле България се включи в образователната инициатива за отворени врати за ученици „Open EDU 2013 – Училище за живота” като отвори врати за ученици от Софийската Гимназия по Хлебни и Сладкарски Технологии.

В рамките на „Open EDU 2013 – Училище за живота”, месец май бе обявен за месец на отворените врати за ученици. Целта бе различни институции и организации да отворят вратите си, за да могат учениците да видят в реализация предметите, които изучават. Различните доброволчески инициативи в цялата страна завършиха на 22 май с ден на отворените врати. Инициативта се проведе под патронажа на вицепремиера Деяна Костадинова.

31 ученика от Софийска Гимназия по Хлебни и Сладкарски Технологии, заедно с двама тяхни преподаватели, бяха приветствани в Нестле България от Директор Комуникации г-жа Мария Христова-Швец, която им представи Нестле и нейната дейност на глобално и на местно ниво. Тя наблегна на богатото портфолио от марки и продукти и отдадеността на компанията към иновации и към постоянно подобрение на технологиите и рецептите.

Пред учениците бяха разкрити и детайли от производствения процес на Фабриката за Шоколадови продукти и бисквити на Нестле България, в София. За професионално ориентираните ученици беше полезно и интересно да чуят за технологиите, материалите и високия контрол на качеството на продуктите. Учениците проявиха интерес към повторна визита с възможност за още по-подробно запознаване с машините и естеството на работа на служителите във фабриката.