Sort by
Sort by

Тарт със спанак и сирене

 

Лесен за приготвяне и сервиране, тартът със спанак и сирене може да бъде вкусна закуска, а в комбинация със свежа салата е подходящ и за лек обяд. Спанак и сирене е една класическа комбинация, а тази рецепта ви дава възможност да я приготвите по един по-елегантен начин, който не само е приятен за ядене, но и за гледане. Ниското ниво на трудност прави тази рецепта един добър начин да излезете от напрежението на рутината и да създадете нещо красиво и апетитно, затова не се бавете и последвайте инструкциите.

  Порции:  6

  Приготвяне: 45 минути

  Ниво на трудност: Лесно

Списък на необходимите съставки:

Рецепта

  1. Направете тесто като смесите маслото, брашното, жълтъка и студената вода. Омесете и оформете тестото на топче. Поставете го в хладилника да се охлади и втърди. Разстелете го и го поставете в тавичка, която отново сложете в хладилника за няколко минути. След това печете за 15-20 минути.
  2. Междувременно почистете спанака и го измийте внимателно.
  3. Сложете спанака във вряща вода и след 5 минути го извадете и нарежете.
  4. Разбийте добре 3 яйца, смесете с млякото и сметаната, след това добавете нарязания спанак, сол, черен пипер и чаена лъжица MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
  5. Нарежете половината от сиренето на кубчета и го добавете към сместа.
  6. Поставете сместа върху тестото в тава за печене, а отгоре поръсете останалата част от нарязаното на кубчета сирене..
  7. Печете за 25 минути.

Приготовленията стигнаха своя финал. Това ястие несъмнено ще се хареса както на вас, така и на вашите близки, така че не губете време и викнете всички на масата! В следващите редове можете да видите и хранителната стойност на вашия тарт.

Хранителна информация на порция:

  • Калории 582 kcal
  • Белтъчини 23.25 g.
  • Мазнини 37.23 g.
  • Вълехидрати 39.8 g.

В забързаното ежедневие е все по-трудно да се спазват какъвто и да е вид диети.

Вярваме, че качествената храна има отражение върху всяка част от ежедневието ни. Пълноценният хранителен режим укрепва нашия имунитет, повишава качеството на живот и най-важното – прави ни по-щастливи и енергични. Осигуряването на тонус, създаването на здравословни навици по отношение на храненето и движението са основен приоритет на „Несле за Живей Активно“. Споделяйки над 140 години опит в създаването на продукти, Нестле България създава платформа, която акцентира най-важните „съставки“ на добрия живот. Информираният избор е право на всеки един от нас – затова „Нестле за Живей Активно“ обединява професионалисти от света на спорта и здравословното хранене в големия разговор за активното ежедневие.Има едно единствено нещо, което прави ежедневието ни приятно, умът ни спокоен и тялото ни красиво - това е балансът.

Направете първа стъпка към своето балансирано меню като отделите време за нашите Съвети за хранене и Рецепти, които ще ви осигурят ценни моменти с вашето семейство.