Sort by
Sort by

Зърнен пудинг с плодове

 

Ако искате да се отдадете на вкусна и бърза за приготвяне закуска, тогава зърненият пудинг е идеалният избор за вас. Въпреки че това е класическо хранене за сутринта, тази рецепта е и перфектна за моментите, които ви се хапва нещо свежо и хранително. Нужно е изключително малко време за подготовката на пудинга с плодове, което го прави перфектния избор за дните, в които нямате възможността да отделите повече време в приготовлението на закуска за вас или за вашето семейство. Тази рецепта е подходяща както за всеки, за когото здравословното  хранене е приоритет, така и за онези от вас, които просто искат да хапнат нещо вкусно и събуждащо.

Какво става, когато любимите здравословни продукти, които обичате се смесят в едно – чудесно кулинарно изкушение, разбира се! Хрупкавата, лека текстура на зърнените закуски е идеалното допълнение към свежия старт на деня ви, което ще гарантира най-важната съставка за началото на един успешен ден – усмивката. Въпреки че това е класическо хранене за сутринта, тази рецепта е и перфектна за моментите, които ви се хапва нещо свежо, хранително и здравословно, в който и да е момент от деня. 

Закуската е най-важното хранене за деня, което ви дава тонус и мотивация да стартирате деня си
без лошо настроение. Затова не забравяйте да включите в седмичното си меню и тази идея за
eдин лесен и невъобразимо вкусен зърнен пудинг и да си осигурите едно неустоимо преживяване. Нужно е изключително малко време за подготовката на пудинга с плодове, което го прави перфектния избор за дните, в които нямате възможността да отделите повече време в приготовлението на закуска за вас или за вашето семейство. 

Тази рецепта е подходяща както за всеки, за когото здравословното хранене е приоритет, така и за онези от вас, които просто искат да хапнат нещо вкусно, сладко и събуждащо. Затова ние в Нестле ви предлагаме една лесна рецепта, с която със сигурност ще стане една от любимите
ви, така че не се колебайте и започнете деня си по този сладък начин. 

Долу ще намерите всичко необходимо за зърнения пудинг, който ви препоръчваме да гарнирате със свежестта на любимите ви пресни плодове. Набавете си необходимите съставки, прочетете рецептата предварително и запретнете ръкави. А за да се убедите, че рецептата наистина е здравословна и хранителна, можете да се уверите сами като видите хранителната информация за една порция, която сме добавили най-долу за ваше удобство. Да ви е сладко!
 

  Порции:  2

  Приготвяне: 15 минути

  Ниво на трудност: Лесно

Списък на необходимите съставки:

  • 90g. зърнена закуска Nestlé Fitness
  • 230ml. мляко
  • Банан
  • малко мед
  • шепа любими плодове
  • 2 чаени лъжици семена от чиа (по желание)

Рецепта

  1. Изсипете 230 ml. мляко в малка тенджера и го загрейте леко. Може да бъде и соево или бадемово.
  2. Добавете любимата си зърнена закуска Nestlé Fitness и разбърквайте леко, докато тя поеме течността от тенджерата.
  3. След като махнете тенджерата от котлона, пасирайте половин банан и го добавете към сместа със зърнената закуска. Това ще придаде богата текстура на пудинга ви. Ако искате, тук можете да добавите две чаени лъжици семена от чиа, които са полезни за здравето и са идеални за закуска.
  4. Гарнирайте с любимите си плодове – малини, ягоди, останалите резени банан или ябълка, след което добавете малко мед.

Зърненият пудинг с плодове е вече готов! Зарадвайте се на една закуска, която ще ви даде нужните витамини и фибри, за да започнете деня си пълни с енергия и готови да посрещнете натовареното ежедневие. Тук можете да разгледате и хранителните свойства на пудинга.

Хранителна информация на порция:

  • Калории 248.5 kcal
  • Белтъчини 12.1 g.
  • Мазнини 4.4 g.
  • Вълехидрати 22.6 g.