Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Кафето: как ни помага да учим по-лесно?

Почти винаги закуската ни е придружена от чаша кафе, защото ни помага да сме бодри и да започнем деня си А за тези, които се подготвят за изпити или се обучават под друга форма, кафето може да бъде надежден съюзник!

Ако някога сте се чудили дали кафето може да ви е от полза, докато учите, ето няколко от неговите предимства

Помага ви да се съсредоточите

Производителността намалява, когато не можете да се съсредоточите върху работата си, но кафето може да ви помогне! Веществото в кафето, отговорно за това да ни ободрява, когато се почувстваме изтощени, е кофеинът.

Подобрява краткосрочната ви памет

Наричана още работна памет,тя е отговорна за натрупаните нови знания. Кофеинът може да помогне на работната памет като намали умората и повиши концентрацията, особено когато е необходимо да се съсредоточите върху нова информация.

 Подобрява вниманието

С други думи, кофеинът ни буди! Ето защо кафето е толкова популярен избор за закуска или напитка преди работа. Ако нямате време да се насладите на кафето сутрин, потърсете някоя от кафемашинитe на път за университета или работа.

Почивка и презареждане

Ежедневното учене може да бъде изтощително. Ако не можете да се концентрирате или сте уморени, е препоръчително да направите кратка почивка. Насладете се на чаша  кафе Това ще стимулира сетивата ви и ще можете да се върнете към работа с повече енергия и концентрация.

В заключение можем да кажем, че кафето е напитка с много ползи, а умерената консумация от 3-4 чаши на ден може да увеличи производителността ни

Знаете ли, че...

  • Кафените зърна са семената на плод, който расте в тропическите зони.
  • Броят на чашите кафе, консумирани ежедневно в световен мащаб, е приблизително 2,25 милиарда
  • В Южна и Централна Америка се произвежда около 67% от световния обем кафе.

  • Произходът на кафето е загадка, но легендата гласи, че кафето е открито от овчар, който е забелязал, че стадото му кози е по-енергично, след консумацията на кафените зърна.