Полезно хранене

“Здравето е безценно” – това е максима, която сме чували още като деца, но оценяваме нейната истинност едва тогава, когато не се чувстваме добре. В забързаното ежедневие на високотехнологичния ХХІ век неусетно се отдалечаваме от принципите, залегнали в основата на здравословния начин на живот – активното движение и балансираната диета. Избираме колата пред разходката пеша, асансьора пред качването по стълбите, компютъра и телевизията пред играта на футбол с приятели... Съвременният човек се движи все по- малко и затова е все по- важно да обръща внимание на това какво яде.

Още през ІV в. пр.н.е. бащата на съвременната медицина Хипократ е казал: “Нека твоята храна бъде твоето лекарство и твоето лекарство твоя храна”. Често забравяме, че освен удоволствие храната може да носи и здраве. Естествено, ако знаем как да я използваме, комбинираме и дозираме.

Ако искате да научите повече за свойствата на някои храни, основните изисквания към здравословния и активен начин на живот, и да обогатите познанията си в областта на науката за храненето – това е вашият кът. За нас е важно да ви покажем как здравето и удоволствието могат да вървят ръка за ръка, защото искрено вярваме в нашето мото “Добра Храна, Добър Живот”.