Sort by
Sort by

Докладът на Amnesty International за трудовите злоупотреби в сектора с палмовото масло

palm oil

Практики като тези, отчетени в доклада на Amnesty International, нямат място в нашата верига за доставки. Нестле се ангажира отблизо с Amnesty по време на изготвянето на доклада, като включително предоставяше детайлна информация относно връзката ни с доставчика на палмово масло Wilmar и действията ни, за да се справим с проблемите с човешките и трудовите права в сектора. Ще разследваме твърденията, отнасящи се до поръчките ни на палмово масло, заедно с нашите доставчици.

Wilmar доставя около 10% от цялото палмово масло, което използваме в продуктите ни. Работим отблизо с компанията, за да подобрим проследимостта. Сега 83% от количеството, което поръчваме, е проследимо обратно до завода на произход, а 11% - до плантацията. Тази проследимост все още не обхваща плантациите, които са в центъра на обвиненията в доклада на Amnesty International.

За шест години сме работили с партньори, включително The Forest Trust, за да подобрим прозрачността, проследимостта и поведението на доставчиците ни в индустрията с палмовото масло. Има процеси, благодарение на които да преценим къде съществува рискът от нарушения на човешкия труд или правата на човека в нашата верига за доставки и предприемаме действия за тяхното разрешаване. В случаите, в които доставчиците ни не успеят да спазят разпоредбите в нашия Стандарт за отговорно снабдяване, включително за правата за труда, ще ги отсраним.

Имайки предвид сложността на индустрията за палмово масло и приблизителните четири милиона хора, на които дава работа в Югоизточна Азия, прогресът в справянето с проблемите с трудовите и човешките права разчита на междуотраслови усилия. Ние ще продължаваме да взимаме активна роля.