Нестле представя инициатива за младежка заетост в Eвропа

София
Инициативата за младежка заетост – „Нестле в Европа“
Нестле обяви плановете си за подпомагане на над 20 000 младежи под 30-годишна възраст от цяла Европа в намирането на работа през следващите три години. Инициативата за младежка заетост – „Нестле в Европа“ – ще предложи работни места и ще създаде десетки хиляди стажантски позиции и програми до 2016 г.

Като част от новосъздадената инициатива, Нестле ще насърчава европейските си доставчици да предлагат работни места или възможност за стажантски позиции на младите хора в цяла Европа. Повече подробности за „Нестле в Европа“ ще бъдат обявени през месец септември тази година.

Подкрепа на младите хора:
„Правителствата не могат сами да решат проблема с безработицата сред младите хора в Европа и затова компаниите трябва да изиграят своята роля“, заяви Лоран Фрекс, изпълнителен вицепрезидент и директор на Нестле за Европа.
„Поели сме ангажимент да предложим на колкото се може повече младежи възможност да учат и да се развиват в рамките на нашата компания. Тези нови възможности са пряк резултат от нашия постоянен растеж и усилени инвестиции, които имаме в Европа“, добави той.

Инвестиции в Европа:
Въпреки трудните икономически условия, Нестле продължава да постига растеж и да инвестира в Европа. Последните инвестиции на компанията включват откриването на нов център за производство на NESCAFЕ Dolce Gusto в германския град Шверин; разширяването на фабриката Davigel на Nestlе Professional в Ноайал-Понтиви, Франция; както и въвеждането на нови производствени линии във фабриката на NESCAFЕ Dolce Gusto в Жирона, Испания, чрез които ще бъде удвоено производството на кафе капсули.

Работните позиции, които ще бъдат предложени на младежите като част от инициативата, ще покриват както всички сфери на бизнеса, така и всички нива в компанията – от оператори във фабриката до сътрудници по продажби и управление на бизнеса.
Нестле търси талантливи млади хора с желание за придобиване на професионални умения и обучение, както и завършили, търсещи първата си работна позиция, след университета.
Освен на по-младите, Нестле продължава да предлага работа и на хората с дългогодишен опит, като отговаря на специфичните нужди на по-възрастните си служители. Като част от инициативата за младежка заетост, на новите служители ще бъде предложено както обучение и кариерни консултации, така и наставничество от страна на колегите им в компанията, за да могат да бъдат по-добре подготвени на пазара на труда.
„Нашето желание е тези работни места и стажове да бъдат първата стъпка от изкачването на йерархията в една компания, която винаги е ценяла енергията, таланта и решимостта на по-младото поколение“, заяви г-н Фрекс.